Sezona 2015

Sezona 2015

Celý rok 2015 byl plný soutěží, které jsme chtěli s mladými hasiči absolvovat.

Již na počátku roku jsme začali pilně trénovat nejen na další disciplíny Hry Plamen. Jelikož jsme se s dětmi této hry účastnili prvním rokem, byl pro nás ze začátku trochu oříšek je vše naučit.

První nás čekalo 14.února Floriánkovo uzlování v tělocvičně v Nelahozevsi.

Jakmile se trochu oteplilo, vyrazili jsme s dětmi ven na hřiště. Čekal nás trénink štafet a s pár vybranými běh jednotlivců. Další soutěží byl právě běh jednotlivců v Chlumíně.

O týden později jsme se zúčastnili druhého kola Hry Plamen. I přes nepřízeň počasí si mladší žáci vyběhali na mělnickém ovále  3. místo v obou štafetách a starší žáci 10. místo ve štafetě 4x60m a 5. místo ve štafetě 400m CTIF.

Období května a června bylo nejvíce plné soutěží a tréninků.
Před třetím kolem Hry Plamen nás čekal nejtěžší úkol, za pět týdnů jsme museli děti naučit dvě nové disciplíny a zopakovat požární útok.
Během soutěží v květnu jsme zavítali i do jiných okresů. První jsme se zúčastnili soutěže ve Staré Boleslavi, a o týden později 23.května jsme vyrazili na další závody, tentokrát na kole do Sudova Hlavna.

Druhý den se konalo poslední kolo Hry Plamen. Přestože se dětem vše nevedlo, mladší žáci se v celkovém pořadí umístili na 3. místě a starší na 6. místě, což všechny velice překvapilo.

Měsíc červen se nesl ve znamení požárních útoků. S dětmi jsme se zúčastnili soutěží na Mělníce v Byšicích a Liblicích.

Po dvouměsíční pauze jsme opět začali trénovat, postavili nová družstva a 12. září vyrazili na soutěž do Brandýsa nad Labem.

Když přišel poslední zářijový víkend konala se soutěž u nás ve Dřísech. Některé děti se zapojili do příprav a do organizace celé akce, samozřejmě také závodili.

Celé září jsme pilně opakovali, trénovali a postavili improvizovanou trať na ZPV, které nás čekalo již v říjnu v Želízech

Po ZPV čekal pět vybraných dětí měsíc plný tréninků. Téměř každý den jsme se scházeli a pilovali šedesátky. Víkend 7. a 8. listopadu jsme strávili v hale ve Stromovce na Memoriálu Marty Habadové. Na těchto závodech padl návrh jet na závody do Ostravy. Děti byli nadšené, a tak jsme 11. prosince vyrazili na víkend do Ostravy. Ubytování jsme měli zajištěné v hasičské škole ve Frýdku.