Pohár starosty OSH Mělník 2019 – 1. část

Pohár starosty OSH Mělník 2019 – 1. část

Soutěž “Pohár starosty OSH Mělník” se skládá ze čtrnácti závodů, které se uskutečňují od posledního víkendu v dubnu a končí poslední víkend v září (s výjimkou prázdninové přestávky). Soutěžní družstva, která se zúčastní okresního kola v požárním sportu, sbírají body na každé soutěži za jednotlivá umístění. Na konci sezony se na společném večeru vyhodnocují výsledky a pořadí jednotlivých soutěžních družstev podle počtu nasbíraných bodů.

V letošním roce jsme se rozhodli zúčastnit s družstvem mužů i žen této soutěže.

Želízy
První závod sezony nás čekal v Želízech dne 27.04.2019. Hned na úvod si družstvo žen doběhlo pro druhé místo a družstvo mužů čtvrté místo.
Lucie Zubalíková získala cenu nejlepší proudařky.

Sudovo Hlavno
11.05.2019 jsme se i s dětmi zúčastnili dalších závodů. Tentokrát jsme vyrazili na soutěž do sousedního okresu Mladá Boleslav, konkrétně do Sudova Hlavna. Soutěž dospělých byla pojata netradičně. Ve velké konkurenci získalo družstvo žen třetí místo a družstvo mužů čtvrté místo.

Sudovo Hlavno 2019
Sudovo Hlavno 2019 Muži
Sudovo Hlavno 2019 Ženy

Okresní kolo Nebužely
V sobotu 18.05. jsme se zúčastnili s družstvem žen a mužů okresního kola v požárním sportu v Nebuželých. Čekaly nás hned tři disciplíny, štafeta 4x100m, 100m s překážkami a požární útok. Během štafet se našim týmům dařilo.
Štafeta ve složení Marie Mrhalová ml. (baráček), Monika Krbcová (překážka), Lucie Zubalíková (hadice) a Veronika Mrhalová (přenos PHP) si doběhla s časem 88,62 pro druhé místo.
Mužům se také dařilo a štafeta ve složení Radek Svoboda (baráček), Josef Vopat (bariéra), Antonín Schober (hadice) a Ondra Hyka (přenos PHP) zaběhla čas 77,94 a získala krásné třetí místo.
Další disciplínou byl běh na 100m s překážkami. V kategorii ženy se zúčastnily Marie Mrhalová ml., Lucie Zubalíková, Monika Krbcová, Marie Mrhalová st., Marcela Podhorová. V kategorii muži na tuto disciplínu nastoupili Josef Vopat, Antonín Schober, Radek Svoboda, Erik Zejman a Jiří Mrhal.
Poslední disciplínou byl požární útok. Ženám se opět dařilo a získaly opět krásné druhé místo, ale mužům trocha toho štěstí chyběla a skončili na pátém místě.
V celkových výsledcích se ženy umístily na druhém místě za ženami z Tuhaně. Muži se nakonec umístili celkově na pátém místě.

Antonín Schober se také zúčastnil soutěže jako jednotlivec v kategorii středních dorostenců a skončil na druhém místě. Postup na kraj mu těsně utekl.

Křenek
Druhou sobotu v červnu 08.06. jsme vyrazili tentokrát do sousední vesnice vzdálené necelé dva kilometry – do Křenku. I přes nízký počet soutěžních družstev byly závody vydařené. Ženy získaly krásné druhé místo a muži čtvrté místo.

Liblice, Byšice
Poslední dvě soboty v červnu patřili požárnímu útoku na fotbalovém hřišti v Byšicích. V sobotu 22.06. se závodilo o pohár starosty obce Liblice a 29.06. o putovní pohár a.s. VITANA Byšice. Na obě soutěže jsme vyrazili s družstvem žen i mužů. Tyto soutěže byly poslední před letní přestávkou.
Naše družstva si nevedla špatně. Ženy vyhrály druhé a třetí místo a muži čtvrté a páté místo.

První pokus družstva mužů
Druhý pokus družstva mužů
První pokus družstva žen
Druhý pokus družstva žen